Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Voorbereiding voor mijn reis naar Japan

Bijna is het zo ver! Zoals jullie wellicht weten vertrek ik donderdag 3 mei voor een theereis naar Japan. Het is een reis waar ik erg naar uit kijk omdat ik nog nooit in Azië ben geweest en dit al lange tijd hoog op mijn lijstje stond. Nog steeds vind ik het een gek idee dat het nu zo dichtbij komt. Ik heb er vooral erg veel zin in en laat mij gewoon verrassen met alles wat er voorbij gaat komen. In deze blog neem ik jullie mee in mijn voorbereiding op deze onvergetelijke reis.

Japanreis

Het plannen van de reis

Als je je gaat oriënteren op een reis kun je dat op veel manieren doen. Ik vind het belangrijk om te beginnen met mijzelf de vraag te stellen of ik zelfstandig of met een groep wil reizen. Omdat Japan een groot land is met een andere taal en cultuur vind ik het fijn om te reizen met een groep en een gids. Hierdoor weet ik zeker dat de reis goed verloopt en dat ik van al het moois iets mee krijg. De reisorganisatie waar ik mij bij heb aangemeld is een bewuste keuze. Ik ga namelijk mee met Origin Trips: een reisorganisatie gespecialiseerd in koffie en thee reizen. Heb je zelf interesse in koffie en/of theereizen kijk dan vooral even op de website: www.origintrips.nl.

Omdat ik meereis met Origin Trips is het programma bekend. Ook het eten en overnachten zit in de reis inbegrepen. Het enige wat ik zelf nog heb moeten doen is het kopen van mijn vliegticket. Ook dit was eigenlijk zo gedaan. We reizen met een groep van zeven personen en een paar maanden van te voren is er een groep aangemaakt op Whatsapp zodat iedereen elkaar alvast heeft kunnen leren kennen. Erg handig en gezellig want iedereen leeft naar de reis toe.

Wat heb je nodig voor Japan?

Paspoort

Als eerst heb ik gezorgd voor een paspoort. Er zijn een aantal landen waar je met een Nederlandse identiteitskaart naartoe kunt reizen maar voor Japan heb je een paspoort nodig. Deze kun je aanvragen bij de gemeente waar je ingeschreven staat.

Reisverzekering

Belangrijk en ook een voorwaarde bij de reis is om een reisverzekering af te sluiten. Ik heb gekozen voor een kortlopende reisverzekering bij de ANWB. Hierin zit een basis dekking en deze kun je uitbreiden naar wens met een aanvullende dekking.

Vaccinaties

Voor japan zijn er geen verplichte vaccinaties.

Vreemde valuta

Omdat ik het fijn vind om wat contant geld op zak te hebben heb ik Japanse Yen besteld bij Gwktravelex.nl. De Japanse economie is vooral gericht op contant geld en via Origin Trips heb ik informatie gekregen dat het vrij normaal is om omgerekend € 1000,00 op zak te hebben. Het is een vrij veilig land. Ik heb zelf gekozen om 9000 Yen te kopen wat neerkomt op € 75,00. Belangrijk met het bestellen van vreemde valuta  is het koersverschil. Ik bleek het achteraf in een gunstige tijd te hebben ingekocht waardoor ik meer Japanse Yen kon kopen voor mijn bedrag aan euro’s. Overigens is 9000 Yen niet veel want Japan is een duur land, maar ik heb het meer op zak voor noodsituaties. Je kunt ook goed pinnen in Japan. Let wel op dat je de instellingen van je pas wijzigt naar gebruik buiten Europa via internetbankieren.

Cadeautjes in Japan

Erg leuk voor de theeboeren om cadeautjes uit Nederland te krijgen zoals een kaart of stroopwafeltjes.
Wanneer je in Japan spullen koopt of cadeau’s krijgt kan je dit zonder problemen meenemen tot een waarde van € 430,00 per persoon. Wanneer de waarde van de spullen hoger ligt dien je hierover in Nederland belasting te betalen. Ook met andere producten is het handig om van te voren na te gaan of je deze mee mag nemen naar Nederland. Ik heb hiervoor zelf de Douane Reizen app gebruikt.

Perfecturen van Japan

Afbeelding: Origin Trips

De reis

Ik begin mijn reis in Tokio, waar ik samen met twee andere reisgenoten aankom een paar dagen voor de reis begint. Na het bezoek aan de tempels en theehuizen reizen we door naar Shizuoka. Vervolgens gaan we naar Wazuka waar ook weer veel moois op de planning staat en komen we tot slot in Uji – Kyoto. Ik heb mijn vlogcamera ingepakt en ga zoveel mogelijk van de reis vastleggen. Deze zullen jullie dan ook op mijn website kunnen bekijken.

Tot snel!

 

 

 

1 Comment

  • Deirdre

    Beantwoorden 01/05/2018 19:35

    Wat een heerlijk verslag Charlotte! Ik kijk zo uit naar je foto’s!

Post a Comment