Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Teapairing

Tea and foodpairing: het nieuwe dineren?

We kennen allemaal de high tea, een lekkere etagere met hapjes waar we een thee bij uit mogen kiezen. Vanuit Engeland overgewaaid naar ons land. Een moment om gezellig samen te zitten en de trek tussen lunch en diner te stillen. Maar thee kun je op meer manieren inzetten. Zelf ben ik erg geïnteresseerd in Tea and Foodpairing. Dit houdt in dat je thee combineert met maaltijden op basis van smaak. Hierbij kun je uitgaan van de smaak van een thee en hierbij een passende maaltijd zoeken of andersom. Dit kan bij een high tea, maar ook erg goed bij avondmaaltijden. Door balans te zoeken of juist contrast in smaken te creëren kom je veel spannende combinaties tegen, zelfs als je dit niet verwacht!

Teapairing

Afgelopen april ben ik samen met Restaurant Kale & de Bril in Goes deze uitdaging aan gegaan door voor het eerst een thee arrangement bij het vegetarische menu te serveren. Het menu was hierbij het uitgangspunt en aan mij de taak om hier bijpassende theeën voor te vinden. Dit deden we door middel van verschillende cupping rondes met een aantal theeën voor bij dat specifieke gerecht. We hebben hierbij vooral gelet op de smaakversterkende werking die thee heeft. De thee die bij het gerecht het beste naar voren kwam werd uitgekozen voor het arrangement.

theepot

Het was ook erg leuk (en ja, toch ook spannend) dat Rachelle van zeeuwze.nl deze avond het thee arrangement kwam proeven. Rachelle is een echte theeleut en ik was heel erg benieuwd wat zij van deze theeën zou vinden. Smaak is en blijft toch iets persoonlijks en dat maakt mijn werk als theesommelier ook zo leuk en uitdagend. Ben je benieuwd of het thee arrangement is geslaagd? Neem dan even een kijkje op haar blog: zeeuwze.nl/actualiteiten/.

Helaas niet bij deze avond kunnen zijn, maar wil je wel graag het thee arrangement proeven? Dat kan! 30 augustus 2019 wordt er weer een Vega avond georganiseerd waarbij het theearrangement besteld kan worden. Tip: wees er snel bij in verband met beperkt aantal plaatsen. Reserveren kan via kalebril.nl

theearrangement

Ik hoop tot snel!

 

No Comments

Post a Comment