Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Gevuldeeierenmetmatcha

Recept: Gevulde eieren met Matcha

Hoewel Pasen er dit jaar iets anders uit zal zien dan anders leek het mij erg leuk om een recept met jullie te delen voor gevulde eieren, uiteraard op basis van thee. Het is een receptje dat ik vorig jaar heb gebruikt en wat erg goed werd ontvangen. Het is gemakkelijk te maken maar geeft toch een leuke indruk, bijvoorbeeld om je Paastafel op te fleuren of gewoon leuk bij het ontbijt. Het bestaat uit twee delen zoals te zien is op onderstaande foto. Je kan het apart maken of samen zoals ik heb gedaan. Hoe je het maakt? Dat lees je hieronder!

Gevuldeeierenmetmatcha

Gevulde eieren

Wat heb je nodig?

  •  4 eieren
  •  1 eetlepel mayonaise
  •  1 eetlepel yoghurt
  •  1 theelepel Matcha
  •  Scheutje citroensap
  •  Snufje zout en peper
  •  Zwarte en witte sesamzaadjes
  •  Spuitzak met kartelmondje

Bereiding

Kook de eieren hard in 7 à 8 minuten. Spoel ze daarna met koud water en laat ze even afkoelen. Maak ze daarna open en snijd ze door de helft. Haal de dooiers er voorzichtig uit en doe deze in een kom. Voeg de mayonaise, yoghurt, peper, zout, citroensap en de Matcha toe en mix dit tot het een groen mengsel wordt.

Doe het mengsel in de spuitzak en vul de halve eieren. Bestrooi tot slot de eieren met de zwarte en witte sesamzaadjes.

Konijntjes

Wat heb je nodig?

  •  Witte marshmellows
  •  Chocolade decoratiestiften

Bereiding

Gebruik een aparte keukenschaar en knip de marshmellows in de vorm van konijnenhoofdjes (2 oortjes en een kopje). Gebruik de chocolade decoratiestiften om gezichtjes te tekenen. Steek ze op satéprikkers en zet ze bijvoorbeeld in de gevulde eitjes.

Ik wens jullie een hele fijne Pasen, eet smakelijk!

 

No Comments

Post a Comment